Tenerife, een investering in je gezondheid (én je portemonnee)
2022-03-04 - Terug naar overzicht

Tenerife, een investering in je gezondheid (én je portemonnee)

Wie op zoek is naar een tweede verblijf vol zon, rust, strand & comfort denkt snel aan Spanje.

Dit blijft bij voorsprong de populairste keuze bij Belgen in de aankoop van vastgoed in het buitenland. De afgelopen 10 jaar investeren opvallend veel van deze Belgen in een eigendom op het Canarische Eiland, Tenerife.

Wat maakt ‘het eiland van de eeuwige lente’ tot zo’n interessante trekpleister en veilige belegging voor je vermogen?

 

Een uiterst aangenaam en gelijkmatig klimaat met meer dan 300 dagen zon per jaar, gesitueerd op een locatie in de Atlantische Oceaan waar praktisch geen zware industrie of luchtvervuiling te vinden is, in combinatie met moderne en uitstekende gezondheidszorg.

Dat was de basis voor UNESCO om het grootste der Canarische eilanden uit te roepen tot ‘één van de gezondste plaatsen ter wereld om te leven’.

De Canarische stroming zorgt voor een constante temperatuur in het zeewater, wat ervoor zorgt dat het subtropisch klimaat mooi in balans blijft. In de kustgebieden blijft de temperatuur in de nacht gemiddeld boven de 15 graden, waar in de zomer deze niet boven de 30 graden gaat pieken. Temperatuurverschillen groter dan tien graden Celsius zijn dus quasi onbestaand, en het is deze constante dat gezond doet leven.

Het is de plaats bij uitstek voor mensen met ademhalingsproblemen, huidaandoeningen, spier- en zenuwproblemen zoals reuma, stress of vermoeidheid omdat de oceaanlucht overal en zuiver aanwezig is. Bewegen in pure lucht maakt gezond!

Ref: https://tenerifeconnect.be/beste-klimaat-ter-wereld/

Hoe stabiel het klimaat is op Tenerife, zo betrouwbaar is de vastgoedmarkt. Door nu een eigendom aan te schaffen, investeer je in de toekomst.

De hypotheekrentes op Tenerife blijven laag en de centrale banken verstrekken vlot een krediet voor je aankoop. Er wordt steeds meer vastgoed verkocht, wat zorgt voor een stijging in de woningprijzen. Deze stabiliteit laat jouw investering op lange termijn enorm renderen.

 

In een tijd waar financiële beleggingen enorm volatiel en onzeker zijn of waar de rentes op spaarboekjes zich historisch laag bevinden, opteren veel mensen dus voor een investering in opbrengsteigendommen. Bij voorkeur op een stabiele markt.

Tenerife is een populaire uitvalsbasis voor Belgen om te overwinteren. Je eigendom kan dus gedurende enkele maanden verhuurd worden, terwijl je er in de zomer zelf gebruik van kan maken. Ook de vraag naar een vakantieverblijf voor korte duur is enorm. Op die manier genereer je een extra inkomen, terwijl jouw vastgoed in waarde blijft toenemen.

Het zuiden van het eiland staat bekend om zijn prachtige zandstranden die je over heel de kustlijn vindt. Het benijdenswaardige klimaat en de zon die heel het jaar van de partij is zorgen ervoor dat je kan watersporten, wandelen of fietsen en van het ruime aanbod aan vrijetijdsactiviteiten kan genieten. Een uitstap naar een van de indrukwekkende landschappen van Zuid-Tenerife, dineren in een restaurant aan de zee of een prettige dag in een themapark zijn slechts enkele opties om te genieten van je zonovergoten vakantie.

 

In deze regio bieden wij u volgend project aan:

 

 

Amarilla Golf Residences

 

Nieuwbouwappartementen in een uitstekend gelegen project op wandelafstand van de zee.

De appartementen beschikken over 1 slaapkamer, 2 badkamers, uitgeruste keuken, open en lichtrijke leefruimte die uitgeeft op een zuidgericht terras, berging en eigen parkeerplaats.

Het project is gelegen in het zuiden van Tenerife, pal tussen de naastgelegen golfterreinen en de Atlantische oceaan. Binnen een straal van 200 meter vindt je een prachtige kustlijn, gezellige restaurants en bars, een jachthaven, groene promenades..

https://immoid-espana.be/nl/nieuwbouw/detail/1210652/amarilla-golf-residence

Nog maar enkele beschikbaar!